آینده مشاغل در صنعت کشاورزی

همانطور که می‌دانیم، آینده کشاورزی دیگر تنها کار با دستکش و بیل نیست، بلکه استفاده از فناوری های نوین هم در فرآیند و هم در تولید جهت افزایش کیفیت محصولات است.

پیشرفت‌های علمی و فناوری کشاورزی منجر به تقاضای زیادی برای جذب افراد ماهر در بازار کشاورزی شده است. در زیر پنج حرفه برتر کشاورزی در سال آینده 2020 را پیش‌بینی کرده‌ایم.

متخصص پهپاد (DT):

یک کارشناس فنی پهپاد به کشاورزان نشان می‌دهد چگونه با استفاده از حسگرها، رباتیک و تصاویر هوایی، به حاصلخیزی افزوده و خسارت محصولات را کاهش دهند.

در کشاورزی کنونی متخصص پهپاد همانند شغل مامور بررسی محصولات یا اصطلاحا “کراپ اسکات” عمل می کند. او مزارع کشاورزان را بررسی کرده و مشاهداتی مانند علف هرز، حشره‌، بیماری و غیره را ثبت می‌کند. این نقش مهم است تا به کشاورزان کمک کند تصمیمات به موقع، آگاهانه و اقتصادی درباره محصولات خود بگیرند.

همچنین متخصص پهپاد می تواند همانند خلبان کشاورزی که با هواپیما کوچک در ارتفاعات پایین برای توزیع آفت کش ها، کودها یا قارچ کش ها را در مزرعه پرواز می‌کند، عمل کند. این یک روش کارآمد است تا تعداد دفعاتی رانندگی کشاورز بر روی مزرعه را کاهش دهد و از فشردگی خاک بکاهد. خلبانان کشاورزی باید ترکیبات و کاربرد مواد شیمیایی را دانسته و همچنین هواپیما را کنترل کرده و گزارش کار خود را به کشاورزان بدهند.

هیدرولوژیست:

این متخصصین در حفظ محیط زیست کوشا هستند و با فراهم نمودن آب تمیز و سالم در دنیا پایداری را ترویج می دهند. یک متخصص آب درباره چگونگی توزیع، گردش و خصوصیات فیزیکی آب‌های زیرزمینی و آبهای سطحی زمین تحقیق می‌کند. آن‌ها به دیگر دانشمندان محیط زیست کمک می‌کنند تا از محیط زیست محافظت کرده و همچنین به دنبال منابع آب زیرزمینی می‌گردند. این شغل یکی از مشاغل اصطلاحا “سبز” در دنیاست و همچنین یک حرفه بر پایه علم، فناوری، مهندسی و ریاضی (STEM) است.

کارشناس ارتباطات کشاورزی:

متخصصین ارتباطات کشاورزی، کشاورزی را به صورت داستان به اشتراک عموم می‌گذارند و بدین طریق کمک به درک بهتر جامعه از اتفاقات کشاورزی می کنند. صنعت کشاورزی بیشتر از هر زمان دیگر نیاز به گسترش تبلیغات دارد و از این بابت رسانه های کشاورزی نقش بسزایی دارند. بنابراین، اگر دانشجو و یا فارغ التحصیل علوم ارتباطات هستید میتوانید کارشناس رسانه در صنعت کشاورزی را انتخاب کنید.

متخصص علوم تغذیه:

متخصصین علوم تغذیه کیفیت محصولات غذایی را بهبود بخشیده و با استفاده از اصول علمی مواد غذایی جدید را بر اساس چرخه تامین غذایی کامل تولید می کنند. متخصصین علم تغذیه به ارزیابی ارزش غذایی، رنگ، طعم و بافت غذا کمک خواهند کرد، همچنین:

  • آزمایش نمونه‌های غذایی برای انواع خاصی از قارچ‌ها، مخمرها و باکتری‌ها که ممکن است مضر باشند
  • اطمینان از اینکه فرآیندهای تولید غذا با استانداردهای جامعه و صنعت همخوانی دارد
  • اکتشاف روش‌های جایگزین تولید
  • تولید محصولات غذایی جدید
  • همکاری نزدیک با کارکنان بخش های دیگر در تولید غذا از جمله میکروبیولوژیست‌ها، مهندسان، متخصصین بسته‌بندی و خریداران
  • ساختن روش‌های تولید عمده غذا با هزینه های کم
  • بررسی و تعیین استانداردهای ایمنی و کیفیت

شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی، دانشگاه‌ها، سازمان‌های دولتی و انجمن‌های تحقیقاتی تخصصی همگی خواهان متخصصین مواد غذایی هستند و می‌توان گفت در صنعت کشاورزی بسیار زیاد نیازمند متخصصین این رشته هستیم.

کارشناس فناوری کشاورزی:

آن‌ها به کشاورزان یاد می‌دهند چگونه بهتر کار کنند، نه سخت‌تر. با استفاده از تکنولوژی‌های جدید که عملکرد محصولات را افزایش می‌دهند و هزینه‌ها را کاهش می‌دهند. توضیح مختصر درباره فناوری کشاورزی این است که یک مفهوم مدیریت کشاورزی بر اساس مشاهدات، اندازه‌گیری و نتایج تحقیقات میدانی در مزرعه هاست. هدف از فناوری کشاورزی تعریف یک سیستم پشتیبانی برای تصمیم گیری و مدیریت کل مزرعه با هدف بهینه‌سازی بازگشت سرمایه در عین حفظ منابع است.

اِریکا اُسماندسون، مدیر بازاریابی و ارتباطات  شرکت اَگ کرییر می‌گوید “در صورتی که بسیاری از مردم کشاورزی را یک مدل سنتی و به اصطلاح “قدیمی” می دانند، پیشرفت‌ فناوری‌ منجر به راه حل های حیاتی و نوآورانه در بسیاری از جوانب کشاورزی شده است. افزایش تقاضا برای کشاورزی به منظور تولید بیشتر با منابع کمتر، فرصت‌های قابل توجهی در علم و تحقیقات ایجاد می‌کند تا به ما کمک کند تا این تقاضا را برآورده سازیم در حالی که حافظ منابع طبیعی باشیم. به این دلیل تقاضا برای محققین، آگرونوم‌ها، دامپزشکان، فروشندگان، کارشناسان مالی، فناوران اطلاعات، مهندسین برق و مکانیک‌ بسیار زیاد است.”

هوش مصنوعی (AI) در آینده کشاورزی نقش اساسی خواهد داشت و هر کس که می‌خواهد نقشی مهم به ویژه به صورت جهانی داشته باشد باید آماده باشد که یاد بگیرد، فراموش کند و دوباره یاد بگیرد.

به گفته یک دوست: “همواره باید مانند یک دانش‌آموز باشیم و بدون توجه به اینکه چقدر یاد گرفته یا در حال حاضر چقدر می‌دانیم، مدام آموزش ببینیم. در این عصر نادان کسی است که قادر به رها کردن دانسته های قبلی خود نیست و نمیتواند آنها را جایگزین موارد مهم و مورد نیاز زمانه کند.”

اجازه ندهید سرعت زندگی شما را غافلگیر کند. یاد بگیرید و ذهن خود را حتی با وجود آموزشهای بسیار آماده کنید. شغل های ذکر شده ممکن است برای مردم کشورهای در حال توسعه جدید و دور از ذهن به نظر بیایند اما ناامید نشوید. آن دانش را بیاموزید و به رشد و پیشرفت دیگران در این زمینه کمک کنیم.

منبع: ترجمه مقاله از وبسایت لینکدین

ارسال دیدگاه